Lokalen

Historiek

In 2002-2003 werd na inspectie van de brandweer besloten dat de eerste verdieping en de zolder van de kleuterschool van Vechmaal, de toenmalige lokalen van Chiro Harlekijn, niet meer voldeden aan de brandveiligheidsvoorschriften en dus niet meer gebruikt mochten worden voor onze activiteiten. In samenwerking met de gemeente Heers werd gezocht naar een voorlopige oplossing. Na enig rondzwerven, trokken we in 2004 in de hob-units, die de gemeente Heers voor ons aan de kruising tussen de Brugstraat en de Onze-Lieve-Vrouwestraat in Vechmaal had geplaatst.

Nieuwe Lokalen

In 2013 begonnen de hob-units tekenen van verval te vertonen. Hier en daar een gat in de muur, een dak dat lekt,… De hob-units hadden hun beste tijd gekend. We gingen met de gemeente Heers aan tafel zitten en er werd beslist om samen een nieuw lokaal te bouwen. Na grondig overleg en veel vergaderen werd er gekozen om een nieuwbouw op te trekken op dezelfde locatie waar de hob-units stonden. De werken gingen in augustus 2015 van start. De activiteiten gingen voorlopig in het ontmoetingscentrum van Vechmaal door. In 2016 was het dan eindelijk zo ver en mochten we onze intrek nemen in de nieuwe lokalen. De nieuwbouw heeft een oppervlakte van 310 m² en bevat vijf jeugdlokalen, een vergaderlokaal en een opslagruimte. Er is ook een keuken, wc en douche voorzien. Chiro Harlekijn begon aan een nieuw hoofdstuk.

Door de goede samenwerking met de gemeente Heers, moet de chiro/vzw zich niet in een financieel onmogelijk avontuur storten. De chiro betaalde een eenmalige bijdrage aan de gemeente Heers waarna de chiro vrij gebruik mag maken van het gebouw.

Chiro Harlekijn en de vzw Harlekijn zijn erg trots op het nieuwe gebouw. We zijn er zeker van dat de chiro nog vele mooie jaren tegemoet gaat.